Current Affairs MCQs Questions 4th May 2018 with Answers for Competitive Exmas

Current Affairs Multiple Choice Questions MCQs 4th May 2018. This MCQs set covers Current Affairs on Pakistan Affairs, Intentional Affairs especially Turkish Presidential Election 2018 and other important events held on 4th May 2018.This mcqs set on Current Affairs 2018 will be helpful for the preparation of Current Affairs CSS , Banking Exams, PMS, PCS, FPSC Patrol Officer and other exams & Interview.

1. In which city of Balochistan on 4th May 2018 6 Labourers were killed who were working on Mobile Tower?
(A) Khuzdar
(B) Kharan
(C) Kahan
(D) None of the above.

2. TDP stands for________?
(A) Temporarily Displaced Persons
(B) Temporarily Disabled Person
(C) Temporary Delighted Persons
(D) None of the above..

3. Who is the chairman of Senate Standing Committee on Inter Provincial Coordination ?
(A) Muzaffar Shah
(B) Mushaid Hussain Syed
(C) Sardar Yaqoob Nasir
(D) None of the Above..

4. Who is the Chairman of Senate Standing Committee on Foreign Affairs?
(A) Mushahid Hussain Sayed
(B) Robina Khalid
(C) Fazal Chaudary
(D) None of the above.

5. Name the Volcano erupted in Hawaii on 4th May 2018 ?
(A) Kilauea Volcano
(B) Mount St. Helens
(C) Karakotoa
(D) None of the Above.

6. Hawaii is a state in  _________?
(A) China
(B) Japan
(C) USA
(D) None of the Above..

7. This year No one will be awarded in which category of Noble Prize after the Metoo Campaing?
(A) Noble Piece Prize
(B) Noble Prize in Literature
(C) Noble Prize in Physics
(D) None of the Above.

8. Saudi Arabia is investing how much amount to develop showbiz Industry?
(A) S34.7 Billion
(B) S35 Billion
(C) $36 Billion
(D) None of the Above.

9. Next Presidential in Turkey are going to be held on which Date?
(A) 20th June 2018
(B) 24th June 2018
(C) 26th June 2018
(D) None of te Above.

10. Current Ruling Party in Turkey is _____.
(A) Justice and Development Party
(B) People Party
(C) Kurd Separatist Group
(D) None of the Above

11. Justice and Development Party nominated whom for Presidential Candidate in Presidential Election 2018?
(A) Binali Yildirim
(B) Fetullah Gullen
(C) Recep Tayyip Erdagon
(D) None of the Above.

 

Answers to Current Affairs MCQs Quiz 4th May 2018

1. B
2. A
3. C
4. A
5. A
6. C
7. B
8. A
9. B
10. A
11. C



Enter your email address to Get Latest Jobs , Syllabus and Past Papers Updates:

Also Confirm Subscription in Email

Leave A Comment