Current Affairs MCQs Quiz 13th October 2018 with Answers for CSS & PMS preparation

Current Affairs MCQs Quiz 13th October 2018 for the preparation of CSS 2019, PMS 2018, and other competitive exams. Here are the today's important MCQs on Chief of Army Staff Visit to UK, 17th Shanghai Cooperation Organization SCO Heads of Government Meeting 2018 and other important events took place. Download daily updated Current Affairs MCQs Quiz on 2018 for FPSC, PPSC and NTS Test Online Preparation

1. Chief of Army Staff Visiting which country on 12th October 2018  ?
(A) UK
(B) Turkey
(C) Russia
(D) None of the above.

2. 17th SCO Council of Heads of Government Meeting 2018 held in which country  ?
(A) Russia
(B) Tajikistan
(C) Turkmenistan
(D) None of the Above.

3.Who represented Pakistan in 17th SCO Council of Heads of Government Meeting 2018 ?
(A) Prime Minister Imran Khan
(B) Chief of Army Staff General Qamar Bajwa
(C) Foreign Minister Shah Mehmood Qureshi
(D) None of the Above..

4. 17th SCO Council of Heads of Government meeting 2018 held from _______to________ ?
(A) 10th October 2018 to 12th October 2018
(B) 12th October 2018 to 14th October 2018
(C) 11th October 2018 to 12th October 2018
(D) None of the above.

5. Who represented India SCO Council of Heads of Government meeting  2018?
(A) Sushma Swaraj
(B) Ram Nath Kovind
(C) Narenda Modi
(D) None of the Above.

6. How many agreements were signed in 17th SCO Council of Heads of Government Meeting 2018?
(A) 12
(B) 13
(C) 24
(D) None of the Above..

7. Headquarter of Shanghai Cooperation Organization SCO is situated in which Country?
(A) Shanghai , China
(B) Beijing, China
(C) Moscow , Russia
(D) None of the Above.

8. When Pakistan became the Permanent member of Shanghai Cooperation Organization SCO?
(A) 1st June, 2017
(B) 9th June, 2017
(C) 1st June, 2018
(D) None of the Above.

9. Name the US Pastor ( Spiritual overseer) released by Turkish Court for his good conduct during his trial?
(A) Andrew Brunson
(B) John Brunson
(C) Michel Brunson
(D) None of te Above.

10. Catalonia is part of which Country ?
(A) Spain
(B) Free State after 27th October 2017
(C) Part of Europe
(D) None of the Above

Answers to Current Affairs MCQs Quiz on 13th October 2018

1. A
2. B
3. C
4. C
5. A
6. A
7. B
8. B
9. A
10. A

 


Enter your email address to Get Latest Jobs , Syllabus and Past Papers Updates:

Also Confirm Subscription in Email

Leave A Comment