General Knowledge MCQs Set 7

General Knowledge MCQs Set 7 for the Preparation of civil service and public service commission exams. . Download General Knowledge MCQs set 7  with Answers in PDF . 

1. Hippology is the study of  _______.
(A) Hippo
(B) Horses
(C) Donkeys
(D) Zebras

2.  Histology is the study of _______.
(A)  tissues of organisms
(B)  cells of organisms
(C)  Both  A & B
(D)  all of the above.

3. Horticulture is the study of _______.
(A) flowers
(B) gardening
(C) trees
(D) None of the Above.

4. Hydrology is the study of ________.
(A) ground water
(B) aquatic organisms
(C) water resources
(D) None of the Above.

5. Paedology is the study of _____.
(A) animal behavior
(B) child behavior
(C) adult behavior
(D) all of the above.

6. Gynaecology is the study of ______.
(A) women's physiology
(B) men physiology
(C) Both A & B
(D) None of the Above

7. Hematology is the study of  _______.
(A) pathological test
(B) blood
(C) white blood cells
(D) all of the above.

8. Felinology is the study of _______.
(A) cats
(B) dogs
(C) tiger
(D) none of the above.

9. Biology is the study of ______ ?
(A) Life 
(B) Death
(C) Both A & B
(D) None of the Above.

10. Ecology is the study of relationship between _____?
(A) living organism
(B) their environment
(C) Both A & B
(D) None  of the Above.

Answers to General Knowledge  MCQs  Set-7

1. B
2. C
3. B
4. C
5. B
6. A
7. B
8. A
9. A
10.C


Enter your email address to Get Latest Jobs , Syllabus and Past Papers Updates:

Also Confirm Subscription in Email

Leave A Comment