Perspective of Education in Pakistan MCQs Set 2 with Answers for FPSC SST test

Perspective of Education in Pakistan MCQs set 2 for the preparation of FPSC test for SST, Lecturers and Trained Graduate Teachers . Posts of SST, TGT were announced by FPSC in August and September 2018. Candidates who had applied on SST, Lecturers , TGT  Posts has starting test preparation . We have prepared MCQs sets for online preparation . Pedagogy MCQs set 2 on Perspective of Education for the online preparation of FPSC Secondary Schools Teacher SST, Lecturers and TGTs

Pedagogy MCQs for Preparation of FPSC Teaching Jobs

1. Policy of Nationalization of Education was first adopted by whom in 1972?
(A) General Zia Ul Haq
(B) Zulfiqar Ali Bhutto
(C) Ayub Khan
(D) None of the above.

2. Darul Uloom Deoband was established in which year?
(A) 1865
(B) 1866
(C) 1867
(D) All of the above..

3. Supreme Interest of Sir Syed Ahmed Khan Life was _____?
(A) political reforms
(B) education
(C) independence of Muslim Majority areas
(D) None of the Above..

4. M.A.O College Initially was a ______?
(A) School
(B) College
(C) University
(D) None of the above.

5. First Educational Conference held in which city of Pakistan?
(A) Karachi
(B) Lahore
(C) Islamabad
(D) None of the Above.

6. First Educational Conference in Pakistan held from _____to_____.
(A) 1st November 1947 to 1st December 1947
(B) 10th November 1947 to 1st December 1947
(C) 20th November 1947 to 1st December 1947
(D) None of the Above..

7. First Educational Conference in Pakistan convened under the supervision of ____?
(A) Liaqat Ali Khan
(B) Sir Agha Khan
(C) Quaid-e-Azam Muhammad Ali Jinnah
(D) None of the Above.

8. Who was the first Education Minister of Pakistan?
(A) Fazal Ur Rehman
(B) Liaqat Ali Khan
(C) Moulvi Tameez uddin
(D) None of the Above.

9. Education Minister of Pakistan during his speech on the occasion of first education conference in 1947 proposed which dimension of education?
(A) Spiritual
(B) Social
(C) Vocational
(D) All of the Above
(E) None of te Above.

10. Major recommendations given at the end of First Education Conference on 1st December 1947 were?
(A) Free and Compulsory Education in Pakistan
(B) Education should be teamed with Islamic Values
(C) Emphasis on Science and Technical Education
(D) Both A & B
(E) All of the Above excluding D

 Also Check

FPSC SST Solved Paper 12th November 2018 Batch 1 Morning

Answers to Perspective of Education in Pakistan Pedagogy MCQs for FPSC SST, TGT and Lecturers  Set 2

1. B
2. B
3. B
4. A
5. A
6. C
7. C
8. A
9. B
10. A





Enter your email address to Get Latest Jobs , Syllabus and Past Papers Updates:

Also Confirm Subscription in Email

Leave A Comment