Current Affairs MCQs Questions on Common Wealth Games 2018 for Competitive Exams

Current Affairs MCQs Quiz on Common Wealth Games starting from 4th April 2018 to 15th April 2018 for the preparation of Current Affairs for UPSC Civil Service, CSS , PMS, PCS and other exams & Interview. Sports Current affairs are the important part of each paper of Competitive exams. Common Wealth Games is one of the important event and paper setter can take important questions from Common Wealth Games held this year.  Here are the today's important MCQs Questions with Answers on CWG 2018. Download current affairs mcqs on Common Wealth Games in PDF Format.

1. How many nations are participating in Common Wealth Games 2018 .
(A) 53
(B) 71
(C) 72
(D) None of the above.

2. Common Wealth Games 2018 was opened by ________.
(A) Elizabeth II
(B) Elizabeth I
(C) Charles Prince of Wales
(D) None of the above.

3. Common Wealth Games 2018 will start on 4th April 2018 and will end on ________.
(A) 15th April 2018
(B) 11th May 2018
(C) 21st May 2018
(D) None of the Above..

4. Current Host City and Host Nation of Common Wealth Games 2018 is __________ .
(A) Scotland, England
(B) Gold Coast, Australia
(C) Sydney, Australia
(D) None of the above.

5. There will be how many sports to be played in Common Wealth Games 2018 ?
(A) 17
(B) 18
(C) 19
(D) None of the Above.

6. How many events will be held in Common Wealth Games 2018 ?
(A) 261
(B) 275
(C) 285
(D) None of the Above..

7. Which country is at No. 1 position in Common Wealth Games 2018 till date .
(A) Australia
(B) England
(C) India
(D) None of the Above.

8. Which country is at No. 1 Position in getting Gold Medals all the time in Common Wealth Games ?
(A) England
(B) Australia
(C) Canada
(D) None of the Above.

9. First Common Wealth Games was played in London United Kingdom . Please mentioned the year .
(A) 1909
(B) 1910
(C) 1911
(D) None of the Above.

10. Which Country was at No. 1 Position in First Common Wealth Games played in UK in 1911?
(A) Australia
(B) England
(C) Canada
(D) None of the Above

11. Current Edition of Common Wealth Games 2018 played in Australia is .
(A) 21
(B) 22
(C) 23
(D) None of the above.

12. 22nd Edition Common Wealth Games will be played in which year and which country will host this event ?
(A) 2021, England
(B) 2022, England
(C) 2033, Australia
(D) None of the above.

13. How many players participated in Common Wealth Games 2018 from Pakistan .
(A) 46
(B) 56
(C) 66
(D) None of the Above.

14. How many Gold Medals Pakistan received in Common Wealth Games 2018?
(A) 1
(B) 2
(C) 3
(D) None of the Above

15. Name the player and sports in which Pakistan successfully received only one Gold Medal in Common Wealth Games 2018 .
(A) Muhammad Inam, Wrestling 86 KG
(B) Talha Talib , Weight Lifting 62 KG
(C) Muhammad Bilal, Wrestling 56 KG
(D) None of the above.

16. Who was the flag bearer from Pakistan side in the opening ceremony of Common Wealth Games 2018 ?
(A) Muhammad Inam
(B) Muhammad Bilal
(C) Usman Amjad Rathore
(D) None of the above.

Answers to Current Affairs MCQs Quiz on CWG 2018 (Common Wealth Games 2018)

1. B
2. C
3. A
4. B
5. C
6. B
7. A
8. B
9. C
10.C
11. A
12. B
13. B
14. A
15. A
16. C

People also searched for Common Wealth Sports Game 2018 Quiz, Common Wealth Games 2022, Gold Medalists, India Positions , exam point of view


Enter your email address to Get Latest Jobs , Syllabus and Past Papers Updates:

Also Confirm Subscription in Email

Leave A Comment