Tax Administration Reforms in Pakistan MCQs for FPSC Inspector Inland Revenue Test Set 1

Tax Administration Reforms  in Pakistan MCQs for the preparation of FPSC test for Inspector Inland Revenue . This Multiple Choice Questions Quiz with Answers covers Tax Administration in Pakistan for the online preparation of Inspector Inland Revenue in FBR announced by Federal Public Service Commission.

Tax Administration Reforms in Pakistan MCQs for Preparation of FPSC Inspector

 If you want to this set of MCQs Download Tax Administration Reforms  Pakistan mcqs  in PDF Format here (Click Here to Download)

1. Agricultural Income Tax is the example of  ?
(A) Federal Tax
(B) Provincial Tax
(C) Both of the Above.
(D) None of the above.

2. Apex Body for Collection of Federal Taxes ?
(A) Federal Board of Revenue
(B) Excise And Taxation Department
(C) Both of the Above
(D) None of the above.

3. TARP Stands for what?
(A) Tax Administration Reforms Program 
(B) Tax Administration Reforms Plan
(C) Both A & B
(D) None of the Above..

4. How much percentage of Revenue is collected from Revenue receipts?
(A) 60%
(B) 80%
(C) 90%
(D) None of the above.

5. When the name of  Central Board of Revenue changed to Federal Board of Revenue?
(A) July 2007
(B) July 2008
(C) July 2009
(D) None of the Above.

6. FBR comprises of how many members including chairman appointed by Federal Government?
(A) 12
(B) 11
(C) 10
(D) None of the Above..

7. Which of the following are Three line members included in FBR Board?
(A) Member (Direct taxes)
(B) Member (Sales Tax and Federal Excise) 
(C) Member (Customs) 
(D) All of the Above.

8. Who is the head of Board in FBR ?
(A) Chairman
(B) Prime Minister of Pakistan
(C) CEO 
(D) None of the Above.

9. Responsibility of the chairman Federal Board of Revenue is  ?
(A) formation and administration of fiscal policy
(B) Levy and collection of federal taxes
(C) judicial function of hearing of appeals 
(D) All of the Above.

10. Central Board of Revenue CBR  was created on through enactment of Central Board of Revenue Act ?
(A) 1921
(B) 1923
(C) 1924
(D) None of the Above

Answers to Tax Administration Reforms in Pakistan  MCQs Quiz for preparation of FPSC Inspector Inland Revenue Test

1. B
2. A
3. A
4. B
5. A
6. A
7. D
8. A
9. D
10.C

Also Check

Fiscal Policy of Pakistan MCQs set 1

Fiscal Policy of Pakistan MCQs set 2

Inspector Inland Revenue FPSC Past Paper 

 


Enter your email address to Get Latest Jobs , Syllabus and Past Papers Updates:

Also Confirm Subscription in Email

Leave A Comment